Kakaové produkty

Informace

KAKAOVÉ BOBY NEPRAŽENÉ - NELOUPANÉ (EKVÁDOR) Zobrazit větší

KAKAOVÉ BOBY NEPRAŽENÉ - NELOUPANÉ (EKVÁDOR)

Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. Mají mnoho blahodárných účinků a jsou typické svým vyjímečným aroma a chutí. Rozdrcené boby lze použít též v kuchyni k přípravě rozličných pokrmů. Hodí se však ideálně rovnou chroupat jako oříšky. Denně 6 až 10 bobů pro dobrou náladu :-)

Více informací

6 ks

79 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku Theobroma cacao. Obsahuje přibližně 300 chemicky identifikovatelných látek, což z něj činí jednu z nejkomplexnějších potravin planety. Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je zejména primárním zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě. Moderní studie potvrzují jeden z nejvyšších obsahů antioxidantů v plodině, obsahuje přibližně 10% flavonoidních antioxidantů, což je 2x více než červené víno a 3x více než zelený čaj. Antioxidanty v syrovém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus. Kakao i pravá čokoláda, má na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinky. Je spojováno s láskou, potěšením, uvolněním a pocity štěstí. Látky, které byly pro tyto účinky zkoumány, jsou mimo jiné anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin. Anandamid je endogenní kanabinoid přirozeně přítomný v lidském mozku, spojený s pocity blaženosti nebo uvolnění – ananda kupříkladu znamená v sánskrtu blaženost. Arginin je považován za přírodní viagru. Tryptofan je esenciální aminokyselina, která je prekurzorem serotoninu, významného neurotransmiteru ovlivňujícím mimo jiné nálady a pocity. Fenyletylamin, který bývá nazýván hormonem lásky a štěstí, je endogenní amfetamin.

Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu skutečně kvalitní čokolády. Jsou vhodné i k přímé spotřebě jako oříšky. Mohou se konzumovat jak oloupané, tak i neoloupané - se slupkou. Rozdrcené boby lze použít i v kuchyni do různých pokrmů.

Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. Mají mnoho blahodárných účinků a jsou typické pro svoje vyjímečné aroma a chuť.

Nabízíme kakaové boby odrůdy Arriba Nacional z oblastí Esmeraldas, Manabi, Los Rios, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbios, Napo, Fco a Orellena.

Dodavatelé jsou pečlivě vybíráni, osobně je dohlíženo na sklizeň, následný nákup surovin, nakládku zboží v Ekvádoru i vykládku v ČR.

Původ suroviny: Ekvádor

Balení: 100g / obsahuje cca 64 kakaových bobů ; 200g; 500g

Výrobce: Čokoládovna Troubelice