Kakaové produkty
Ekvádorské kakaové boby patří k nejvalitnějším a nejznámějším na světě. Mají mnoho blahodárných účinků a jsou typické svým výjímečným aroma a chutí. Rozdrcené boby lze použít též v kuchyni k přípravě rozličných pokrmů. Hodí se však ideálně rovnou schroupat jako oříšky. Denně asi tak 6 až 10 bobů zaručí dobrou náladu.
6 Položka ks
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
KAKAOVÉ BOBY NEPRAŽENÉ - NELOUPANÉ (EKVÁDOR)
Ekvádorské kakaové boby patří k nejvalitnějším a nejznámějším na světě. Mají mnoho blahodárných účinků a jsou typické svým výjímečným aroma a chutí. Rozdrcené boby lze použít též v kuchyni k přípravě rozličných pokrmů. Hodí se však ideálně rovnou schroupat jako oříšky. Denně asi tak 6 až 10 bobů zaručí dobrou náladu.
Příjemce :
* Povinná pole
nebo Zrušit
Kakaové boby jsou sušená semena plodů kakaovníku Theobroma cacao. Obsahuje přibližně 300 chemicky identifikovatelných látek, což z něj činí jednu z nejkomplexnějších potravin planety. Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je zejména primárním zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě. Moderní studie potvrzují jeden z nejvyšších obsahů antioxidantů v plodině, obsahuje přibližně 10% flavonoidních antioxidantů, což je 2x více než červené víno a 3x více než zelený čaj. Antioxidanty v syrovém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus. Kakao i pravá čokoláda, má na lidský organismus stimulující a povzbuzující účinky. Je spojováno s láskou, potěšením, uvolněním a pocity štěstí. Látky, které byly pro tyto účinky zkoumány, jsou mimo jiné anandamid, arginin, dopamin, tryptofan a fenyletylamin. Anandamid je endogenní kanabinoid přirozeně přítomný v lidském mozku, spojený s pocity blaženosti nebo uvolnění – ananda kupříkladu znamená v sánskrtu blaženost. Arginin je považován za přírodní viagru. Tryptofan je esenciální aminokyselina, která je prekurzorem serotoninu, významného neurotransmiteru ovlivňujícím mimo jiné nálady a pocity. Fenyletylamin, který bývá nazýván hormonem lásky a štěstí, je endogenní amfetamin.
Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu skutečně kvalitní čokolády. Jsou vhodné i k přímé spotřebě jako oříšky. Mohou se konzumovat jak oloupané, tak i neoloupané - se slupkou. Rozdrcené boby lze použít i v kuchyni do různých pokrmů.
Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. Mají mnoho blahodárných účinků a jsou typické pro svoje vyjímečné aroma a chuť.
Nabízíme kakaové boby odrůdy Arriba Nacional z oblastí Esmeraldas, Manabi, Los Rios, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbios, Napo, Fco a Orellena.
Dodavatelé jsou pečlivě vybíráni, osobně je dohlíženo na sklizeň, následný nákup surovin, nakládku zboží v Ekvádoru i vykládku v ČR.
Původ suroviny: Ekvádor
Balení: 100g / obsahuje cca 64 kakaových bobů ; 200g; 500g
Výrobce: Čokoládovna Troubelice