Čokolády Troubelice

Informace

Bílá čokoláda 40% se spirulinou Zobrazit větší

Bílá čokoláda 40% se spirulinou

Ručně vyrobená bílá čokoláda se spirulinou.

Více informací

Dodání do 10 dnů

74 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Bílá čokoláda 40% se spirulinou

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, spirulina.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Nápad na tuto čokoládu přišel na svět v souvislosti s malými dětmi. Chtěli jsme vytvořit čokoládu, která zaujme dětskou dušičkou svým netradičním vzhledem. Několik let dovážíme do České republiky potravinový doplněk – Spirulinu z And, která má spoustu blahodárných účinků na lidský organismus, ale ta hlavní věc, která nás zaujala pro výrobu čokolády, je její zelená barvička. Vytvořili jsme kombinaci bílé čokolády a spiruliny a vznikla „zelená“ čokoláda. Výsledek překvapil i nás samotné.. Nejen lahodná chuť s krásnou barvičkou jara, ale i spoustu spokojených zákazníků z řad nejmenších. Postupně se řady rozšířily i o nadšené maminky, tatínky, babičky, dědečky… Čokoládu se spirulinou jsme zařadili do naší nabídky, protože si získala srdce malých i velkých zákazníků.

Zbořte mýty o hnědé a bílé čokoládě, vraťte se do hravých dětských let a dejte „zelenou“ naší spirulinové čokoládě s lahodnou jemnou chutí.

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Hmotnost: 45g
Vyrobeno v ČR.

Čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.