Čokolády Troubelice

Informace

Čokoláda bílá 40% s KÁVOVÝMI ZRNY, 45g  Zobrazit větší

Čokoláda bílá 40% s KÁVOVÝMI ZRNY, 45g 

Čokoláda s kávovými zrny mile překvapí nejen milovníky kávy.

Více informací

Dodání do 10 dnů

78 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Čokoláda bílá 40% s KÁVOVÝMI ZRNY, 45g

Tyto čokolády jsou určeny nejen milovníkům kávy, ale příjemně překvapí i nejednoho  „nekafaře“.

Chuť čokolád jsme doplnili výraznou chutí kávových zrn. Žádná umělá příchuť nebo náplň.... Jen pravá káva ve své ryzí podobě – kousky pražených kávových zrn. Nic víc. 100% Arábica z Ekvádoru, provincie Loja a čokoláda z kakaových bobů vyrobená na Hané.

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, třtinová šťáva panela, kávová zrna.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Bílá čokoláda je velmi jemná čokoláda lahodné chuti. Tato čokoláda je vhodná i pro děti, je sladká.

Vyzkoušejte naši bílou čokoládu, nechte ji rozpustit na jazyku a Vaše chuťové buňky objeví zcela novou chuť bílé čokolády s jedinečným aroma.

 

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK!


Hmotnost: 45g
Vyrobeno v ČR.

Čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.