Čokolády Troubelice

Informace

hořká čokoláda 65% s proteinem, 45 g Zobrazit větší

hořká čokoláda 65% s proteinem, 45 g

Čokoláda s vysokým obsahem bílkovin.

Více informací

Dodání do 10 dnů

78 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

hořká čokoláda 65% s proteinem, 45 g

Čokoláda s vysokým obsahem bílkovin. Do hořké čokolády jsme přidali syrovátkový proteinový koncentrát, tím je čokoláda obohacena o bílkoviny, kterých má min. 21% ! Ideální pro všechny, kteří chtějí doplnit množství bílkovin a přitom si dopřát vysokojakostní čokoládu výborné chuti.

Složení: Hořká čokoláda (kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 65 %). Sušený syrovátkový proteinový koncentrát minimálně 20%. Neobsahuje lecitin. Obsahuje alergen – mléko. Bez lepku.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Hmotnost: 45g
Vyrobeno v ČR.

 

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení.

 

Čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.