Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Čokolády Troubelice

Informace

Nové Akce! Čokoláda hořká 75% s marakujou, 45 g - EDICIÓN NUEVA Zobrazit větší

SLEVA Čokoláda hořká 75% s marakujou, 45 g - EDICIÓN NUEVA

Ručně vyrobená hořká čokoláda s marakujou.

Více informací

1 Položka

Skladem

78 Kč

-19 Kč

97 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Hořká čokoláda 75% doplněná svěží kyselkavou marakujou.  Marakuja je tropické ovoce, které dovážíme jako 100% koncentrát z Ekvádoru. Hořkou čokoládu skvěle doplňuje svojí svěží chutí.   Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, marakuja minimálně 3%. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.

Čokoláda je vhodná také pro vegany.

Bez lepku. Neobsahuje lecitin ani konzervanty. Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota2390 kJ (576 kcal)
tuky43,40 g
z toho: nasycené mastné kyseliny26,13 g
sacharidy31,4 g
z toho: cukry22,55 g
vláknina12,3 g
bílkoviny8,88 g
sůl0,040 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.

Dark Chocolate 75% Passion Fruit

Ingredients: Cocoa beans, cocoa butter, cane juice panela, passion fruit at least 3%. Cocoa share at least 75%.

No lecithin added. Gluten-free.

 

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení.

Čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

Doplňkové parametry

Kategorie: Hmotnost: Druh čokolády: Vlastnosti:

ČOKOLÁDY
0.045 kg
hořká
Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Vegan