Koření
Adžika je kořenicí přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice.
Anýz vonný, lat. Pimpinella anisum, je jednoletá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Celá rostlina má zajímavou, silnou aromatickou vůni. Květenství je bílé, průměrně 3 mm velké, rozvrstvené do tvaru okolíku. Plodem anýzu je tvrdka, nazývaná také jako anýzové koření.
Indické koření. Aromatická pryskyřice kořene Ferula asafoetiada, někdy se mu říká ločidlo nebo čertovo lejno. Používá se při přípravě luštěninových i zeleninových jídel i slaných specialit. Má velice zvláštní chuť - nahrazuje při vaření cibuli a česnek. Používá se ve skutečně malém množství. Jako koření se užívá sušená šťáva z této rostliny.
Badyán celý (Illicium verum) Souplodí badyáníku pravého (celé a necelé hvězdičky).Země původu: Vietnam
Bazalka pravá, lat. Ocimum basilicum, je bylina výrazné chuti a vůně. Vůni má aromatickou po mentolu. Chuť je jemně kořeněná, až palčivá. Zmínky o jejím původu jsou již ve staroindických mýtech a legendách ze 4. až 6. století.
Brazilský pepř růžový celý 30g (Schinus terebinthifolius) Bobule pepřovce brazilského Schinus terebinthifolius Země původu: Brazilie
Cejlonská skořice celá 25g (Cinnamomum verum/zeylanicum) 100% cejlonská skořici pouze nejvyšší kvality C5exsp-alba. Skořice byla akreditovaně testována na obsah kumarinu (obsahuje méně než 10mg/kg) - pouze se stopovým množstvím kumarinu Vřetena ceylonské (pravé) skořice C5exsp-alba 100%Země původu: Srí Lanka
Cejlonský hřebíček celý 25g (Syzygium aromaticum) Květní kalichy s poupětem hřebíčkovce kořenného.Země původu: Srí Lanka
Cejlonský muškátový květ celý 10g (Myristica fragrans) Oplodí muškátovníku pravého.Země původu: Srí Lanka
Cejlonský muškátový květ mletý 20g (Myristica fragrans) Mleté oplodí muškátovníku pravého 100% Země původu: Srí Lanka
Cejlonský muškátový oříšek celý 2ks (Myristica fragrans) Země původu: Srí Lanka
Cejlonský pepř černý celý 30g (Piper nigrum) Nezralé bobule pepřovníku černého Piper nigrum Země původu: Srí Lanka
Česnek setý neboli kuchyňský je vytrvalá rostlina patřící k tradičnímu koření, které je známé po celém světě. Domovinou mu je zřejmě západní Asie. Předmětem sběru jsou kulovité cibule, které jsou rozdělené do několika šupin, tzv. stroužků.
Chilli Bird’s Eye neboli ptačí oči (lat. Capsicum annuum) jsou malé chilli papričky dorůstající jen zřídka délky větší než 3 cm a jejich průměr nepřesahuje 1 cm. Běžně se vyskytují v jihovýchodní Asii a Etiopii. Velikostně se často srovnávají s chilli Pequin, jejich horkost je však o něco vyšší.
Extra pálivé chilli. Chilli prášek získaný z nejlepších a nejpálivějších červených papriček, zvýrazňuje chuť dalších ingrediencí a pokrmu samotného.
Chilli kajenský pepř (lat. Capsicum annuum) je středně velká paprička dorůstající délky 10 cm. Pochází z dnešní Francouzské Guayany, kde původně rostly v údolí řeky Cayen. Nejedná se o jiný druh pepře, ale skutečně o chilli papričku, která špatným překladem z angličtiny (Cayenne pepper) dostala název kajenský pepř.
Orientální směs koření. Barevná všhochuť koření s mangem, granátovým jablkem, mátou a chilli vhodná nejen do mletých mas, ale i k ochucení pražených oříšků, ovocných a zeleninových salátů.
Citroník limonový neboli pravý je stálezelený listnatý strom dorůstající výšky až devíti metrů. Patří do čeledi Rutaceae – routovité a domovinou mu je Čína nebo Indie. Dnes je pěstován i ve Španělsku, Itálii, Austrálii, Rusku, ale také v Americe (na Floridě) nebo v Africe.
Čubrica je kořenicí přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně. Jedná se o příjemně aromatické koření, které doladí každý pokrm, do kterého jej přidáte. Celá směs má příjemnou chuť a vůni charakteristickou po libečku, celeru a saturejce.