Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací | Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Koření
Adžika je kořenicí přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice.
Adžika (Ajika) je tradiční gruzínské koření, jako stvořené pro milovníky pikantních jídel, kterým dodá jedinečnou chuť a aroma. Skvěle doplní jakékoli jídlo, od masa a zeleniny, přes těstoviny a polévky a v Gruzii se bez ní neobejde žádná hostina.
Trachyspermum ammi neboli adžvain, adžvan či ajowan, nebo též ajwain. Rostlina je známa jako koptský kmín a v některých zdrojích je uváděna jako drsnoplodík moravčinovitý. Pochází z východního Středomoří, snad z Egypta, odkud se přes Blízký východ rozšířil až do Indie. Listy i plody se používají v gastronomii. Plody adžvanu bývají často zaměňovány s plody...
Anýz vonný, lat. Pimpinella anisum, je jednoletá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Celá rostlina má zajímavou, silnou aromatickou vůni. Květenství je bílé, průměrně 3 mm velké, rozvrstvené do tvaru okolíku. Plodem anýzu je tvrdka, nazývaná také jako anýzové koření.
Asado je argentinská směs koření vhodná především pro přípravu grilovaného masa. Ostatně to již napovídá její název. Výrazem asado se totiž označuje pravá argentinská grilovačka.Jedná se o aromatickou směs papriky, cibule, pepře a oregana.
Indické koření. Aromatická pryskyřice kořene Ferula asafoetiada, někdy se mu říká ločidlo nebo čertovo lejno. Používá se při přípravě luštěninových i zeleninových jídel i slaných specialit. Má velice zvláštní chuť - nahrazuje při vaření cibuli a česnek. Používá se ve skutečně malém množství. Jako koření se užívá sušená šťáva z této rostliny.
Badyán celý (Illicium verum) Souplodí badyáníku pravého (celé a necelé hvězdičky).Země původu: Vietnam
Badyán celý (Illicium verum) Souplodí badyáníku pravého (celé a necelé hvězdičky).Země původu: Vietnam
Bazalka pravá, lat. Ocimum basilicum, je bylina výrazné chuti a vůně. Vůni má aromatickou po mentolu. Chuť je jemně kořeněná, až palčivá. Zmínky o jejím původu jsou již ve staroindických mýtech a legendách ze 4. až 6. století.
Brazilský pepř růžový celý 30g (Schinus terebinthifolius) Bobule pepřovce brazilského Schinus terebinthifolius Země původu: Brazilie
Cejlonský hřebíček celý 25g (Syzygium aromaticum) Květní kalichy s poupětem hřebíčkovce kořenného.Země původu: Srí Lanka
Cejlonský muškátový květ celý 10g (Myristica fragrans) Oplodí muškátovníku pravého.Země původu: Srí Lanka
Cejlonský muškátový květ mletý 20g (Myristica fragrans) Mleté oplodí muškátovníku pravého 100% Země původu: Srí Lanka
Cejlonský muškátový oříšek celý 2ks (Myristica fragrans) Země původu: Srí Lanka
Cejlonský pepř černý celý 30g (Piper nigrum) Nezralé bobule pepřovníku černého Piper nigrum Země původu: Srí Lanka
Česnek setý neboli kuchyňský je vytrvalá rostlina patřící k tradičnímu koření, které je známé po celém světě. Domovinou mu je zřejmě západní Asie. Předmětem sběru jsou kulovité cibule, které jsou rozdělené do několika šupin, tzv. stroužků.
Chilli Ancho (lat. Capsicum annuum) je před usušením známé jako paprika Poblano. Dorůstá délky až 15 cm, šířka papriky nepřekračuje 7 cm. Pochází z Puebla v Mexiku. Nezralé plody mají tmavě zelenou, někdy fialovou barvu, při dozrávání se barva mění až na černou.
Chilli Carolina Reaper (lat. Capsicum chinense) je paprička dorůstající délky 3–7 cm a šířky 2–3 cm. Od roku 2013 je vedena jako nejpálivější paprička světa a v pálivosti překonala i chilli Trinidad Scorpion Bhut. Carolina je extrémně pálivá hybridní paprička druhu Capsicum chinense.
Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín.
Extra pálivé chilli. Chilli prášek získaný z nejlepších a nejpálivějších červených papriček, zvýrazňuje chuť dalších ingrediencí a pokrmu samotného.