Hot Madras Kari je aromatická směs koření speciálně dovezená z Madrasu a připravená k použití pro všechny autentické kari pokrmy.
Mild Madras Kari je aromatická směs koření speciálně dovezená z Madrasu a připravená k použití pro všechny autentické kari pokrmy.
Pískavice bývá součástí mnoha směsí koření, jako je indické karí.
Extra pálivé chilli.
Chilli prášek získaný z nejlepších a nejpálivějších červených papriček, zvýrazňuje chuť dalších ingrediencí a pokrmu samotného.
Nejkvalitnější ručně sbíraná granátová jablka, sušená za přísných hygienických podmínek
Orientální směs koření. Barevná všhochuť koření s mangem, granátovým jablkem, mátou a chilli vhodná nejen do mletých mas, ale i k ochucení pražených oříšků, ovocných a zeleninových salátů.
Indické koření. Aromatická pryskyřice kořene Ferula asafoetiada, někdy se mu říká ločidlo nebo čertovo lejno. Používá se při přípravě luštěninových i zeleninových jídel i slaných specialit.
Má velice zvláštní chuť - nahrazuje při vaření cibuli a česnek. Používá se ve skutečně malém množství. Jako koření se užívá sušená šťáva z této rostliny.
Trachyspermum ammi neboli adžvain, adžvan či ajowan, nebo též ajwain. Rostlina je známa jako koptský kmín a v některých zdrojích je uváděna jako drsnoplodík moravčinovitý. Pochází z východního Středomoří, snad z Egypta, odkud se přes Blízký východ rozšířil až do Indie. Listy i plody se používají v gastronomii. Plody adžvanu bývají často zaměňovány s plody libečku.
Brazilský pepř růžový celý 30g (Schinus terebinthifolius)
Bobule pepřovce brazilského Schinus terebinthifolius
Země původu: Brazilie
Cejlonský muškátový květ mletý 20g (Myristica fragrans)
Mleté oplodí muškátovníku pravého 100%
Země původu: Srí Lanka
Římský kmín má příjemnou ostrou chuť.
Směs černého a dlouhého pepře se zázvorem.
Adžika je kořenicí přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice.
Anýz vonný, lat. Pimpinella anisum, je jednoletá bylina dorůstající výšky až 60 cm. Celá rostlina má zajímavou, silnou aromatickou vůni. Květenství je bílé, průměrně 3 mm velké, rozvrstvené do tvaru okolíku. Plodem anýzu je tvrdka, nazývaná také jako anýzové koření.
Bazalka pravá, lat. Ocimum basilicum, je bylina výrazné chuti a vůně. Vůni má aromatickou po mentolu. Chuť je jemně kořeněná, až palčivá. Zmínky o jejím původu jsou již ve staroindických mýtech a legendách ze 4. až 6. století.
Česnek setý neboli kuchyňský je vytrvalá rostlina patřící k tradičnímu koření, které je známé po celém světě. Domovinou mu je zřejmě západní Asie. Předmětem sběru jsou kulovité cibule, které jsou rozdělené do několika šupin, tzv. stroužků.
Chilli kajenský pepř (lat. Capsicum annuum) je středně velká paprička dorůstající délky 10 cm. Pochází z dnešní Francouzské Guayany, kde původně rostly v údolí řeky Cayen. Nejedná se o jiný druh pepře, ale skutečně o chilli papričku, která špatným překladem z angličtiny (Cayenne pepper) dostala název kajenský pepř.




