Čokoláda hořká 100%, 45 g - EDICIÓN NUEVA

107,00 Kč

Hořká čokoláda 100% má typicky silnou hořkou chuť s lehce kyselým podtónem kakaových bobů.

Není skladem - dodání do 13 dnů
Popis

Představujeme Vám nový design naší tabulkové čokolády. Tabulka čokolády je nyní tenčí, což ještě více umocní její dokonalou chuť - doslova se Vám rozplyne na jazyku! Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.

Složení: Kakaové boby.

V této čokoládě nejvýrazněji poznáte chuť ekvádorských kakaových bobů. Je typicky silné hořké chuti s lehce kyselým podtónem. 100% čokoláda není slazená, je vhodná pro milovníky pravé hořké chuti a pro diabetiky. Vychutnejte si opravdu jedinečnou pravou silnou chuť čokolády.

Čokoláda je vhodná i pro vegany.

Bez lepku. Neobsahuje lecitin ani konzervanty. Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů. Hmotnost: 45 g


O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení.


Čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

Detaily produktu
CT85025
Nové

Specifické reference

ean138594196850256
Recenze(0)

Recenze

V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.

Recenzujete “Čokoláda hořká 100%, 45 g - EDICIÓN NUEVA”


.png .jpg .gif

Doporučené produkty

Přihlásit se

Megamenu

Porovnat0Můj seznamu přání0

Váš košík

V košíku již nejsou žádné položky