Čokoláda hořká 67% s kokosem, 45 g - EDICIÓN NUEVA
Ručně vyrobená hořká čokoláda s kokosem.
Ochutnejte naši kokosovou novinku! Snoubili jsme 67% hořkou čokoládu s ekvádorským kokosem. Sušený kokos jsme zapracovali přímo do čokolády a vznikla tak lahodná kombinace chutí a vůní. Složení: Kakaové boby, sušený kokos minimálně 20%, třtinová šťáva panela, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny minimálně 67%. Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu. Čokoláda je balena v přírodním kraftovém obalu, který skrývá čokoládový příběh a proces výroby naší bean to bar čokolády.
Čokoláda je vhodná také pro vegany.
Bez lepku. Neobsahuje lecitin ani konzervanty. Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.
Hmotnost: 45 g
Dark Chocolate 75% Coconut
Ingredients: Cocoa beans, dried coconut at least 20%, panela, cocoa butter. Cocoa share at least 52%. Gluten-free.
O čokoládách
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.
Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.
Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.
Základní proces výroby:
Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.
Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.
Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.
Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“. Pak je čokoláda připravená k balení.
Čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.
Doplňkové parametry
Kategorie: Hmotnost: Druh čokolády: Vlastnosti:
ČOKOLÁDY |
0.045 kg |
hořká |
Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Vegan |
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.