Mléčná čokoláda 51% s levandulí, 45g

97,00 Kč

Mléčná čokoláda 51% s levandulí je skloubení jemné mléčné čokolády s opojnou chutí i vůní levandule.

Poslední položky skladem 2 Položky
Popis

Mléčná čokoláda 51% s levandulí, 45g

Máte rádi netradiční chutě a spojení?

Skloubili jsme chuť naši výborné čokolády s květy levandule z Levandulového statku Bezděkov!

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, sušené mléko, levandule.

Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

 

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Hmotnost: 45g
Vyrobeno v ČR.

 

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“.

Čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Hmotnost: Vlastnosti:

ČOKOLÁDY
0.045 kg
Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar
Detaily produktu
CT85016
2 Položky
Nové
Recenze(0)

Recenze

V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.

Recenzujete “Mléčná čokoláda 51% s levandulí, 45g”


.png .jpg .gif

Doporučené produkty

Přihlásit se

Megamenu

Porovnat0Můj seznamu přání0

Váš košík

V košíku již nejsou žádné položky