hořká čokoláda 75% s levandulí, 45g

97,00 Kč
Dodání do 3-5 dnů

Hořká čokoláda 75% s levandulí je skloubení hořké čokolády s opojnou chutí i vůní levandule.

Poslední položky skladem 1 Položka
Popis

hořká čokoláda 75% s levandulí, 45g

Máte rádi netradiční chutě a spojení?

Skloubili jsme chuť naši hořké čokolády 75% s květy levandule z Levandulového statku Bezděkov!

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, panela, levandule. Obsah kakaové sušiny nejméně: 75%. Neobsahuje lecitin. Může obsahovat stopy  mléka. Bez lepku.

Na první ochutnání čokoláda velmi jemné chuti, která se postupně rozvíjí do hořké chuti. Tuto čokoládu ocení všichni milovníci hořkých čokolád.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

Čokoláda je vhodná i pro vegany.

Hmotnost: 45 g
Vyrobeno v ČR.

 

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 


Čokoládám byl udělen certifikát HANÁ regionální produkt a VÝROBEK OK.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Hmotnost: Vlastnosti:

ČOKOLÁDY
0.045 kg
Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar, Vegan
Detaily produktu
CT85050
1 Položka
Nové

Specifické reference

ean138594196850508
Recenze(0)

Recenze

V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.

Recenzujete “hořká čokoláda 75% s levandulí, 45g”


.png .jpg .gif

Doporučené produkty

Přihlásit se

Megamenu

Porovnat0Můj seznamu přání0

Váš košík

V košíku již nejsou žádné položky