Kalabasa classic medium, UM2c

376,00 Kč
Není skladem

Kalabasa z argentínské dýně. Jednoduchá a ideální pro každodenní použití. Horní část je obložena kovem. Jedná se o přírodní produkt a tak se velikosti mohou lišit. Důkladná příprava kalabasy před prvním použitím je velmi důležitá, aby se zbavila tykvové vůně a nasála vůni maté.

Kapacita: 150-200 ml

 

Není skladem - dodání do 13 dnů
Popis

Ilustrační obrázek - každý kus je originál!

Rozměry:

  • Šířka: 8-10 cm
  • Hloubka: 8-10 cm
  • Ústa: cca 4 cm

Barva: Světlá/hnědá

Kapacita: 150-200 ml

Před prvním použitím kalabasy by měla být ošetřena, aby byla zajištěna delší životnost. Viz návod:

 

Jak připravit kalabasu na použití?

Kalabasa neboli tykev je v dnešní době nedílnou součástí při podávání nápoje yerba maté tradičním způsobem. Kalabasu je ovšem nutné před prvním použitím vhodně připravit, jelikož nádoba stále obsahuje zbytek vysušené dužiny. Přípravě kalabasy se říká tzv. Currado (zajetí kalabasy) jinak řečené důkladné vyčištění vnitřku tykve.

 

Návod pro první použití:

  • Kalabasu naplníme ze ¾ suchým Yerba mate
  • Zalijeme vodou o teplotě 70 až 80 stupňů až po okraj nádoby
  • Necháme odstát po dobu 24 hodin
  • Poté kalabasu důkladně vymyjeme pod tekoucí vodou
  • Vydlabeme zbytky dužiny
  • Kalabasu opět naplníme ze ¾ čerstvou Yerba maté a zalijeme vodou o 80 stupních
  • Nádobu necháme stát na dalších 24 hodin
  • Po 24 hodinách kalabasu opět důkladně vymyjeme
  • A je to, teď si můžete připravit váš první yerba mate.
Detaily produktu
ZZZGP83X
Nové
Recenze(0)

Recenze

V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.

Recenzujete “Kalabasa classic medium, UM2c”


.png .jpg .gif

Doporučené produkty

Přihlásit se

Megamenu

Porovnat0Můj seznamu přání0

Váš košík

V košíku již nejsou žádné položky