Víte, že i klasické chipsy mají své „předchůdce“? A co v teprve v takové zemi, jakou je Ekvádor. Země neobyčejných chutí a vůní, se spousty druhů ovoce, zeleniny a skvělé kuchyně. K výrobě chifles byla použita jedna z nejtypičtějších rostlin charakterizujících Ekvádor. Jsou to banány, ale ne ledajaké… Jedná se o zeleninové banány tzv. plantejny. Plantejny se v ekvádorské kuchyni využívají velmi často, např. jako příloha (sladká či slaná) k masitým či rybím specialitám.
Chifles jsou zelené plantejny nakrájené na kolečka, smažené ve slunečnicovém oleji a lehce solené mořskou solí.
Chifles se „zrodily“ v Ekvádoru a v Peru jako dobrá svačinka nebo velmi variabilní příloha. U nás oceníme chifles jako pochoutku k pivu nebo vínu. Jejich skvělou chuť jistě ocení i nadšení kulináři. Můžete vyzkoušet kombinace chifles s rybím masem, mořskými plody či krevetami.
Složení: plantejny, slunečnicový olej, mořská sůl
Bez lepku.
Hmotnost: 200 g
Původ: Ekvádor
Doplňkové parametry
Kategorie: Hmotnost: Vlastnosti:
SLANÉ DOBROTY |
0.2 kg |
Bez lepku, Vegan |
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.