Bylinné a ovocné šťávy a oleje (SP)

Informace

Ghí - přepuštěné máslo BIO Zobrazit větší

Ghí - přepuštěné máslo BIO

BIO máslo přepuštěné tradičním ájurvédským způsobem Ghí je výrobek původem z Indie, jehož kořeny sahají dávno do minulosti. Ájurvéda na ghí pohlíží jako na základ kuchyně. Jedná se o máslo zpracované z kravského mléka, které se zahřátím zbavuje vody, bílk...

Více informací

Dodání do 10 dnů

699 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

BIO máslo přepuštěné tradičním ájurvédským způsobem

Ghí je výrobek původem z Indie, jehož kořeny sahají dávno do minulosti. Ájurvéda na ghí pohlíží jako na základ kuchyně. Jedná se o máslo zpracované z kravského mléka, které se zahřátím zbavuje vody, bílkovin a laktózy – tím získává delší trvanlivost, výrazné krémové aroma, nežlukne, nekazí se a je vhodné pro alergiky.

Hlavní výhodou BIO ghí je bod přepalování, který se oproti konvenčnímu máslu (150 °C) posunul na hranici 250 °C. Zajímavé je, že BIO ghí není potřeba uchovávat v chladničce. Traduje se, že čím je starší, tím je lepší. Zraje jako víno a výborně se pojí se širokou škálou koření a bylinek.

Ghí BIO od Salvia Paradise® je vyráběno tradičním ájurvédským způsobem. Ve střední Evropě známe přepuštěné máslo již několik stovek let. Způsob jeho výroby je však odlišný oproti ájurvédskému. Pravé ájurvédské ghí má příjmnou oříškovo-máslovou chuť a lákavé aroma.

Složení: BIO máselný tuk nejméně 99,3 %

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

3 682 kJ/879 kcal

Bílkoviny

0 g

Tuky

99,3 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

62 g

Sacharidy

0 g

- z toho cukr

0 g

Sodík

0 mg

Skladování: V temnu a suchu při teplotě do 20 °C.
Upozornění: Změna konzistence zejména při vyšších teplotách není na závadu.

Použití:
BIO máslo ghí je vhodné na vaření, smažení i pečení. Pokrmům dodává delikatesní nádech oříškové chuti.

CZ 19387

K výrobě byla použita surovina z kontrolovaného ekologického zemědělství v ČR.