Čokoláda mléčná 51% s tonkou, 45 g - EDICIÓN NUEVA

107,00 Kč

Ručně vyrobená mléčná čokoláda s tonkovými boby.

Poslední položky skladem 2 Položky
Popis

Mléčná čokoláda s tonkovými boby je lahodně jemná a krásně voňavá. Do naší 51% mléčné čokolády jsme přidali tonkové boby, které vynikají zejména svou velmi aromatickou vůní a zajímavou chutí připomínající vanilku, lehké tóny karamelu a jemného rumu.

Tonkové boby jsou semena stromu silovoně obecného, který  hojně roste v tropických oblastech.

Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva panela, sušené mléko, tonkové boby minimálně 0,2%. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Obsahuje alergen: mléko. Bez lepku.

Čokoláda je slazena panelou - ztuhlou třtinovou šťávou v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu. Bez lepku. Neobsahuje lecitin ani konzervanty. Ruční výroba z ekvádorských kakaových bobů.

Hmotnost: 45 g

Rozměr čokolády včetně obalu: 100x153x7 mm

Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 2520 kJ (608 kcal)
tuky 45,78 g
z toho: nasycené mastné kyseliny 27,28 g
sacharidy 37,3 g
z toho: cukry 31,43 g
vláknina 4,10 g
bílkoviny 9,54 g
sůl 0,185 g

Sůl je v potravině obsažena v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.   Rozměr čokolády: 125x78x5 mm O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení.

Našim čokoládám byl udělen certifikát "HANÁ regionální produkt".

Doplňkové parametry

Druh čokolády: mléčná

Hmotnost: 45 g

Bez lepku, Ruční výroba, Bean to Bar

Detaily produktu
CT85237
2 Položky
Nové

Specifické reference

ean138594196852373
Recenze(0)

Recenze

V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.

Recenzujete “Čokoláda mléčná 51% s tonkou, 45 g - EDICIÓN NUEVA”


.png .jpg .gif

Doporučené produkty

Přihlásit se

Megamenu

Porovnat0Můj seznamu přání0

Váš košík

V košíku již nejsou žádné položky