KAKAOVÉ BOBY PRALESNÍ CRIOLLO EKVÁDOR 100 % RAW
Pralesní, divoce rostoucí, prémiové, 100% kakao. Nepražené a neloupané kakaové boby (pravá čokoláda) v té nejpůvodnější podobě odrůdy Criollo. Z Ekvádoru.
Superfood – Pokrm Bohů
Pralesní Criollo je chuťově a nutričně výjimečný původní ekotyp kakaa z Amazonie. Nepražené kakaové boby obsahují množství minerálů a skvěle zasytí. Pro Indiány je kakao posvátné a je jejich věrným společníkem při výpravách do džungle. Indiáni dodnes kakao používají jako zdroj energie a výživy. Divoké kakao, stará a nešlechtěná odrůda. Chemicky nijak neošetřovaná. Pěstovaná jen Matkou Přírodou a Velkým Duchem.
Vyzkoušejte, jak na vás zapůsobí čisté kakao – neředěná stoprocentní čokoláda. Superfood – plodina, která obsahuje výjimečně vysoké množství zdraví prospěšných látek. „Pokrm bohů“. Skvělá svačina na cesty nebo při práci pro rychlé doplnění energie, zlepšení nálady, poznávacích schopností a paměti, a také pro pocit vyživenosti.
Chuť syrového nepraženého kakaa někdo kdysi nazval tou nejčokoládovější čokoládou. Toto přirovnání je maximálně výstižné. Při prvním ochutnání budete cítit silnou výraznou čokoládovitost, avšak beze stop sladkosti. Toto první setkání automaticky vybídne člověka k další ochutnávce. Sekané kakaové boby jsou na skus měkké podobně jako lískové oříšky. Neškodí zubům a v menší míře jsou vhodné i pro děti. Na kakaové boby si člověk zvyká postupně během jednoho 50g balení. Mnohým lidem schází enormní sladkost čokolády, avšak po snědení sáčku, po ochutnání všech stránek bobů se již žádná čokoláda nebude zdát dost čokoládová…
Tradiční užití: Kakaové boby, jak již bylo zmíněno, lze konzumovat namísto čokolády jako pochutinu. Je vhodné je využívat při vaření, pečení, přípravě dezertů, nápojů či zkusit vyrobit vlastní domácí čokoládu. Kakaových bobů nesníte tolik jako sladké čokolády, okamžitě navozují pocit sytosti.
Země původu: Ekvádor
Surovina pro individuální použití
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.