Cejlonský hřebíček celý 25g

53,00 Kč

Cejlonský hřebíček celý 25g (Syzygium aromaticum)

Květní kalichy s poupětem hřebíčkovce kořenného.

Země původu: Srí Lanka

Není skladem - dodání do 13 dnů
Popis

Skladování: pro zachování vysoké kvality hřebíčku jej uchovávejte v našem vakuovém sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné ho navíc umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma hřebíčku nemohly ztrácet do volného prostoru.


Hřebíček je sušený kalich s poupětem Hřebíčkovce kořenného, stálezeleného stromu pěstovaného od Indonésie přes Srí Lanku až po Madagaskar. Až 90% esenciálních olejů hřebíčku tvoří voňavá aromatická látka eugenol, přítomná v menším množství například i ve skořici. Dalšími důležitými látkami obsaženými v hřebíčku jsou například flavonoidy, třísloviny včetně derivátu kyseliny salicylové a dokonce i vanilin – zkuste si přivonět k opravdové vanilce a hřebíčku, určitou spojitost ve vůni najdete. Jak díky eugenolu a vanilinu, tak díky dalším látkám obsaženým v pryskyřici, které je hřebíček doslova plný, je hřebíček vhodný nejen na vaření, ale i pro aromaterapii a pomme d’ambre (hřebíčky a další koření zapíchané do citrusů). Námi dodávaný hřebíček sami importujeme výhradně jen ze Srí Lanky, od prověřených farmářů, kteří sklízí hřebíček těsně před rozkvětem a zachází s ním opatrně, aby se neodlomily hlavičky. Srí lanský hřebíček má jedinečnou, sladší vůni, a není přesušený jako ten, který pořídíte v běžných českých obchodech.  
Vedle aromaterapie a dekorativních účelů, hřebíček by neměl v hojném množství chybět v žádné kuchyni. Je hojně používán k dodání své jedinečné vůně pokrmům v Asii, Evropě, Africe, Indii, Číně, téměř po celém světě. Ve Francii je nezbytnou přísadou do mnoha vývarů. Dodává chuť marinádám, masům, je často přidáván do curry směsí, ale je výborný i na svařená jablka či hrušky se skořicí, nebo k rebarboře (ta už bývá v sezóně k dostání i v supermarketech!). Výtečně se hodí k hovězímu masu. V mexické kuchyni bývá často používán v kombinaci se skořicí. U nás doma vždy, když vaříme rýži, do ní vkládáme cibuli s dvěma, třemi zapíchlými hřebíčky. Totiž účinek hřebíčku není jen chuťový a čichový, ale má i dobrý vliv na trávení – podporuje vylučování žaludečních šťáv a stimuluje peristaltiku střev.

Hřebíček nenabízíme mletý, jelikož díky vysokému obsahu silic namletím našeho hřebíčku získáte spíše pastu, než prášek :)

 
Detaily produktu
CK038
Nové
Recenze(0)

Recenze

V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.

Recenzujete “Cejlonský hřebíček celý 25g”


.png .jpg .gif

Doporučené produkty

(0 Recenze)
29,00 Kč
(0 Recenze)
499,00 Kč
(0 Recenze)
45,00 Kč
(0 Recenze)
119,00 Kč
(0 Recenze)
29,00 Kč
(0 Recenze)
499,00 Kč
(0 Recenze)
45,00 Kč
(0 Recenze)
119,00 Kč

Přihlásit se

Megamenu

Porovnat0Můj seznamu přání0

Váš košík

V košíku již nejsou žádné položky