Hořčice žlutá celá, 100 g, Swagat
Nejjemnější z hořčic je právě ta žlutá (nebo také bílá), využitím se však neliší. Můžete s ní nakládat zeleninu nebo po namletí vyrábět vlastní kořenící směsi.
Vůně a chuť hořčice
Hořčičná semínka pochází z různých oblastí jižní Evropy a západní Asie, u nás jsou známy tři hlavní druhy - bílá (žlutá), hnědá a černá. Zjednodušeně lze říci, že čím světlejší semínko, tím jemnější a mírnější chuť - žlutá je tedy nejjemnější z hořčic. Celá semena však obecně voní jen málo a jejich ostré aroma a výraznou chuť pocítíte až při jejich rozdrcení či semletí a promíchání s vodou, která aktivuje enzymy.
Použití hořčičného semínka
- Kromě výroby hořčice jakožto omáčky je hořčice vhodná do polévek, dušených pokrmů a k výrobě marinád a čatní.
- Slouží ke konzervaci zeleniny (zelí, červená řepa, okurky) a hub.
- Perfektně se hodí k rybám, když se zpočátku rozpálí v horkém oleji.
- Po namletí bývá součástí kořenících směsí jako kari nebo indické masaly.
Hořčice v ájurvédě
Hořčice je ostrá, pálivá a zahřívací, takže zvyšuje pittu a zklidňuje vátu a kaphu, proto by je lidé s konstitucí pitta měli používat střídmě. Nejoblíbenější v ájurvédě je však pro své účinky hořčice tmavá. Obě však mají v kombinaci s dalším kořením (koriandr, zázvor) schopnost pomoci s trávením.
Složení: hořčice (brukev) bílá - semeno (Sinapis alba)
Skladování: Uchovávejte v chladu a suchu. Po otevření doporučujeme skladovat v uzavřené nádobě pro zachování chuti a čerstvosti produktu.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 354 kcal |
Tuky | 28,76 g |
Sacharidy | 34,94 g |
– z toho cukry | 0,10 g |
Bílkoviny | 24,94 g |
Specifické reference
ean13 | 8594198372725 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.