Hořčice žlutá celá, 100 g, Swagat

29,00 Kč

Nejjemnější z hořčic je právě ta žlutá (nebo také bílá), využitím se však neliší. Můžete s ní nakládat zeleninu nebo po namletí vyrábět vlastní kořenící směsi.

Není skladem - dodání do 13 dnů
Popis

Vůně a chuť hořčice

Hořčičná semínka pochází z různých oblastí jižní Evropy a západní Asie, u nás jsou známy tři hlavní druhy - bílá (žlutá), hnědá a černá. Zjednodušeně lze říci, že čím světlejší semínko, tím jemnější a mírnější chuť - žlutá je tedy nejjemnější z hořčic. Celá semena však obecně voní jen málo a jejich ostré aroma a výraznou chuť pocítíte až při jejich rozdrcení či semletí a promíchání s vodou, která aktivuje enzymy.

Použití hořčičného semínka

  • Kromě výroby hořčice jakožto omáčky je hořčice vhodná do polévek, dušených pokrmů a k výrobě marinád a čatní.
  • Slouží ke konzervaci zeleniny (zelí, červená řepa, okurky) a hub.
  • Perfektně se hodí k rybám, když se zpočátku rozpálí v horkém oleji.
  • Po namletí bývá součástí kořenících směsí jako kari nebo indické masaly.

Hořčice v ájurvédě

Hořčice je ostrá, pálivá a zahřívací, takže zvyšuje pittu a zklidňuje vátu a kaphu, proto by je lidé s konstitucí pitta měli používat střídmě. Nejoblíbenější v ájurvédě je však pro své účinky hořčice tmavá. Obě však mají v kombinaci s dalším kořením (koriandr, zázvor) schopnost pomoci s trávením.

Složení: hořčice (brukev) bílá - semeno (Sinapis alba)

Skladování: Uchovávejte v chladu a suchu. Po otevření doporučujeme skladovat v uzavřené nádobě pro zachování chuti a čerstvosti produktu.

Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 354 kcal
Tuky 28,76 g
Sacharidy 34,94 g
– z toho cukry 0,10 g
Bílkoviny 24,94 g
Detaily produktu
DSA1848
Nové

Specifické reference

ean138594198372725
Recenze(0)

Recenze

V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.

Recenzujete “Hořčice žlutá celá, 100 g, Swagat”


.png .jpg .gif

Doporučené produkty

Přihlásit se

Megamenu

Porovnat0Můj seznamu přání0

Váš košík

V košíku již nejsou žádné položky