Kari pálivé koření, 100 g, Swagat
Kari koření se výborně hodí ke všem druhům masa, k zelenině, rýži i do omáček. Díky chilli vyniká svou pikantní chutí a dodá vašim pokrmům autentický nádech Indie.
Základní koření indické kuchyně
Každý milovník indické kuchyně ví, že bez kvalitního kari koření se zkrátka neobejde. Směs obsahuje koriandr, kumín a nechybí v ní ani kurkuma, která výsledným pokrmům dodává kromě typické sytě žluté barvy i výbornou kořenitou chuť.
Jak používat kari koření v kuchyni?
Ačkoliv je kari koření původně z Velké Británie, neodmyslitelně patří i k thajské a indické kuchyni. Výborně ladí s kuřecím, vepřovým i hovězím masem a dochutit s ním můžete i ryby. Nezklame vás ani v kombinaci se zeleninou a báječně chutná i v omáčkách nebo k rýži. Díky tomu, že obsahuje i chilli, přinese pokrmům pikantní nádech, který ocení hlavně milovníci ostřejších chutí.
Proč zrovna kari?
Kari není jen chutné koření, má zároveň i celou řadu dalších benefitů. Kurkuma, která tvoří hlavní složku, je bohatá na kurkumin – silný antioxidant, který podporuje detoxikaci organismu a přirozenou imunitu. Kromě toho obsahuje kari také velké množství vitamínů a minerálů, má pozitivní vliv na trávení a může pomoci udržet hladinu cholesterolu na uzdě.
Složení: kurkuma, chilli, koriandr, bobkový list, česnek, zázvor, mangový prášek, římský kmín, hřebíček, sůl
Skladování: Uchovávejte v chladu a suchu. Po otevření doporučujeme skladovat v uzavřené nádobě pro zachování chuti a čerstvosti produktu.
Specifické reference
ean13 | 8594198370493 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.