Toor dal - žlutý hrách půlený, 500 g, Sattva
Půlený žlutý hrách Toor dal patří mezi oblíbené dály, především díky rychlé přípravě. Přidává se do polévek a slaných kaší. Díky velkému obsahu bílkovin je vhodnou náhražkou masa ve veganských receptech.
Bílkoviny a vláknina v luštěninách
Luštěniny obecně bývají doporučovány jako přírodní zdroj bílkovin a vlákniny. Toor dál není výjimkou. Tento druh luštěniny z východní Indie připomíná vzhledově i chuťově náš hrách, ačkoliv někomu může přijít podobnější čočce nebo fazolím.
Díky výživovým hodnotám se toor dál těší oblibě především mezi vegetariány a vegany jako náhražka masa. Dál je také velmi dobře stravitelný díky absenci slupky.
Rychlá příprava toor dálu
Půlený očištěný hrách toor dál bývá součástí polévek, slaných kaší, ale také příloh. Můžete jej také použít jako alternativu k rýži jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo naopak ho s rýží jíst. Potěší vás při přípravě tím, že nevyžaduje předchozí namáčení a doba vaření je krátká. Toor dál je ideální pro ty, kteří dbají o vyvážený zdravý jídelníček.
Způsob použití: Propláchněte pod tekoucí vodou a vložte do hrnce s čistou chladnou vodou zhruba na 15 minut. Poté vařte zakryté zhruba 5 – 7 minut.
Složení: toor dal (žlutý hrách) - loupaný půlený
Upozornění: Skladujte v chladu a suchu. Po otevření doporučujeme uchovávat v uzavřeném obalu.
Výživové údaje na 100 g (nevařené) | |
---|---|
Energetická hodnota | 1373 kJ / 324 kcal |
Tuky | 0,8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 54,1 g |
- z toho cukry | 4,9 g |
Bílkoviny | 20,6 g |
Vláknina | 9,2 g |
Sůl | 0,01 g |
Specifické reference
ean13 | 5903794185982 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.