Mung dal loupaný půlený, 500 g, Day Spa
Loupané půlené mungo fazole pro recepty klasických i veganských pokrmů. Mung dál patří mezi bohaté zdroje bílkovin. Loupané zrno zaručuje rychlou přípravu.
Luštěniny pro bílkoviny a vlákninu
Obecně luštěniny se hojně doporučují jako přírodní zdroj bílkovin a vlákniny. Mung dál, nebo také moong dal je luštěnina chuťově podobná čočce, hrášku a fazolím současně. Díky svým výživovým hodnotám se mung dál těší oblibě především mezi vegetariány a vegany. Dál je díky oloupání velmi dobře stravitelný a v Indii se podává často s rýží nebo parathou.
Fazole mung dál v kuchyni
Půlené mungo může být třeba přísadou do polévek, pomazánek a zeleninových pokrmů. Lze jej také použít jako alternativu k rýži jakožto příloze k hlavnímu jídlu. Díky svým výživovým hodnotám je mung dál ideální pro každého, kdo dbá o zdravou výživu.
Způsob použití: Namočte mung dál do studené vody na 8 – 9 hodin nebo zalijte vroucí vodou a nechte namočené 3 – 4 hodiny. Poté vodu slijte a vhoďte mung dál do vroucí osolené vody a vařte 30 – 40 minut.
Složení: fazole mung dál - loupaná půlená
Upozornění: Skladujte v chladu a suchu. Po otevření doporučujeme uchovávat v uzavřeném obalu.
Výživové údaje na 100 g (nevařené) | |
---|---|
Energetická hodnota | 1382 kJ / 347 kcal |
Tuky | 0,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 52,2 g |
- z toho cukry | 2,7 g |
Bílkoviny | 24,3 g |
Vláknina | 8,3 g |
Sůl | 0,06 g |
Specifické reference
ean13 | 8595664605668 |
---|
Recenze
V tuto chvíli nejsou žádné zákaznické recenze.